De bekende druppel die de emmer liet overlopen was dat Richairo Zivkovic na 23:00 uur met twee andere Zivkovicspelers nog in de hotelbar aanwezig was terwijl ze om 23:00 op hun kamer hadden moeten zijn meldt De Telegraaf. De spits van Jong Ajax werd naar huis gestuurd en kreeg van Frank de Boer een boete opgelegd die wordt overgemaakt naar een goed doel.

Tijdens het trainingskamp kwam de aanvaller vaker te laat bij besprekingen en andere activiteiten. Ook bij het melden in het hotel blijkt ZivKovic vaker de tijd te vergeten. Bij een eerdere oefenstage in Ierland en Duitsland en tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Polen kreeg Zivkovic het verwijt te weinig arbeid te leveren.

Zijn kwaliteiten bij Ajax komen nog niet volledig tot uiting vanwege zijn gemakzucht. De laatste weken toonde Zivkovic beterschap, hij leek eindelijk te beseffen dat hij meer moet doen dan een mager ’zesje’ halen en scoorde hij in het Jong Ajax aan de lopende band. Een vaste plek in de hoofdmacht van Ajax leek een kwestie van tijd. Tot het weer mis ging bij Oranje onder 19.

Zivkovic kreeg geen speeltijd tegen Moldavië en Polen, maar tegen Schotland stond hij weer in de basis. Aron Winter stelt nu ook tegen België -19 geen prijs meer op zijn aanwezigheid en stuurde het talent terug naar Ajax. De bondscoach gaf al aan dat er meerdere botsingen met Zivkovic waren geweest.

Aron Winter gooit de deur voor Zivkovic niet definitief dicht. De jonge aanvaller van Ajax heeft zelf de sleutel in handen. “Hij heeft meerdere kansen gehad’, liet Winter gister weten na het wegsturen van Zivkovic. “Soms ben je als bondscoach genoodzaakt in te grijpen.”

Sinds zijn overstap van FC Groningen naar Ajax, gaat het Zivkovic niet voor de wind. De spits rekende op een kans in het eerste elftal van Ajax, maar speelde tot zijn onvrede slechts eenmaal voor Ajax 1 in de KNVB Beker. Ajax nieuws Ajax1.nl