De kans dat Ajax komend seizoen één of enkele spelers van FC Barcelona zal huren, is vrij groot. Tenminste, als het aan Ajax ligt. De Spaanse media komen met tegenstrijdige berichtgeving over een mogelijk verhuur van onder andere Gerard Deulofeu. Eerder deze week werd gezegd dat het niveau van Ajax te laag zou zijn, nu meldt Sport dat de Nederlands landskampioen nog altijd een reële optie is.

“We zullen zien wat het beste voor hem is”, vertelt assistent-trainer Jordi Roura van de Catalaanse grootmacht. Het liefste wil Barcelona hem stallen bij een club die uitkomt in de Champions League. Mede daarom is Ajax nog altijd ‘gewoon’ een optie. Eerder wees Deulofeu al een bod van Dortmund af. De komst van Neymar zorgt echter voor minder perspectief op speeltijd voor de buitenspeler.

Het contract van verdediger Marc Muniesa van FC Barcelona, loopt komende zomer af. Tegenover het Spaanse media Desportes laat de verdediger weten nog niet besloten te hebben over zijn toekomst. Afgelopen zomer was Muniesa al bijna van Ajax, maar een zware blessure gooide roet in het eten. Real Sociedad zou volgens Mundo Deportivo de beste papieren hebben voor de jongeling.

Komende maand speelt de verdediger met Spanje op het EK onder 21. In dat team treft hij onder andere Asier Illarramendi en Iñigo Martínez, beide spelers van Sociedad. Op 12 juni treft hij Jong Oranje van Cor Pot. In dat team zitten onder andere Ajacieden Daley Blind, Ricardo van Rhijn en Danny Hoesen. Wellicht zitten zij volgend jaar dus met elkaar in één team.