De jeugd van Anderlecht staat Europees bekend als zeer talentvol, elke maand wordt wel een ander talent in verband met een Europese topclub gebracht. Het nieuwste talent is David Henen, een vijftienjarig talent die in de belangstelling staat van zowel Manchester United als Ajax. Dit meldt het Engelse ImScouting. Henen kwam afgelopen zomer over van Standard Luik, waar hij negentig keer scoorde in twee seizoenen tijd.

De in Luxemburg geboren aanvaller wordt in eigen land vergeleken met Romelu Lukaku, maar qua uiterlijk en voetballende kwaliteiten heeft hij veel meer weg van het Braziliaanse toptalent Neymar. Een getinte speler met zwart haar en een hanenkam. Daarnaast zeer creatief, sterk binnen en buiten de zestien. Hij maakt de laatste weken furore als rechtsbuiten, maar zijn beste positie wordt nog altijd gezien als in de punt.

Momenteel speelt hij mee met het u19 team van Anderlecht, zijn debuut in het eerste niet al te lang op hem laten wachten. Zijn droom is om de jongste debutant ooit in de Belgische Jupiler Pro League en het nationale team te worden. Zie hieronder een filmpje van het grote talent, die de score opent voor een Belgisch jeugdteam tegen Finland.