Klaas-Jan Huntelaar keert komende zomer mogelijk terug bij Ajax. De clubleiding van Schalke 04 is ontevreden over de prestaties van de spits en de Amsterdamse club ziet in de aanvaller de ideale nummer 9 voor het Ajax-systeem van Frank de Boer.

Volgens News of the World vertrekt Mounir El Hamdaoui voor 5 miljoen euro naar het Engelse Fulham, waar Martin Jol komende zomer aan de slag gaat als hoofdtrainer. Aangezien Ajax naarstig op zoek is naar een centrumspits en Huntelaar al maandenlang niet meer scoort voor de Duitsers, zijn Die Königsblauen bereid om de Oranje-international voor 12 miljoen euro van de hand te doen.

De Amsterdammers willen vooralsnog niet verder gaan dan 10 miljoen. Schalke-trainer Felix Magath, die Huntelaar naar Duitsland haalde, is bezig aan zijn laatste seizoen in Gelsenkirchen. Dat maakt de situatie voor de 42-voudig international er niet rooskleuriger op. The Hunter speelde tussen 2006 en 2009 al in de Amsterdam Arena. De goalgetter maakte voor Ajax 105 doelpunten in 136 duels.

Bron: Sport1    Foto: afdb ~ Oscar