Dmitry Bulykin tekende vandaag een contract tot en met medio 2012 bij Ajax, met de optie tot nog een jaar. De 31-jarige Russische spits is in z’n nopjes met de transfer en hoopt prijzen te gaan pakken in Amsterdam. “Mijn prijzenkast staat vol met ‘prijzen’ als runner-up. Met Lokomotiv Moskou heb ik in 1999 en 2000 twee keer de beker gewonnen, maar een nationaal kampioenschap in het buitenland heb ik nog niet op mijn erelijst staan”, vertelt hij op de website van Ajax.

Bij ADO Den Haag scoorde hij afgelopen seizoen maar liefst 21 keer, dat is meer dan bij welke andere club dan ook. “Of de Eredivisie inderdaad de ideale competitie voor mij is zal aan het einde van dit seizoen blijken. Als ik ook bij Ajax succesvol ben, kun je wel stellen dat de Nederlandse competitie mij ligt. Maar het ligt natuurlijk aan je teamgenoten. Het gaat om een wisselwerking. Als je elkaar goed aanvoelt kunnen er mooie dingen in het veld gebeuren. Het is dan aan mij om de doelpunten te maken”, vertelde hij na het ondertekenen van zijn contract.

Ook Frank de Boer was erg blij met de transfer: “Ik heb de laatste weken al een paar keer gezegd dat we in eerste instantie bezig waren met het halen van een keeper, maar dat ik er bij voorkeur ook nog een spits bij wilde hebben. Ik ben blij dat we nu beide posities hebben kunnen invullen. Bulykin heeft een fantastisch jaar achter de rug bij ADO. Toen bleek dat wij hem transfervrij konden overnemen van Anderlecht raakte alles in een stroomversnelling.”

De trainer van de Amsterdammers vindt dat hij prima in de filosofie van Ajax past, ook al is hij een ander type spits dan Kolbeinn Sigthórsson. “Ook dat was belangrijk in onze zoektocht naar een extra spits. Bulykin weet wat zijn rol bij Ajax wordt. Maar gezien het feit dat we in drie competities meespelen staan ons dit seizoen heel veel wedstrijden te wachten. Ik weet zeker dat Bulykin belangrijk gaat worden voor Ajax. We hebben hem, net als alle andere spelers in de selectie, keihard nodig”, sluit de trainer het interview af.

Bulykin zal komend seizoen met rugnummer 19 te bewonderen zijn. Dat rugnummer was officieel bedoeld voor Mounir El Hamdaoui.

Foto: afdb.nl ~ Oscar