Ajax neemt het woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB Beker op tegen Go Ahead Eagles. Erik te Hag kijkt uit naar de ontmoeting met de oude bekende, bij wie hij zes jaar geleden werkzaam was als trainer en zal zijn elftal sterk gaan wijzigen.

“Ik heb heel prettige herinneringen aan Go Ahead”, zegt de oefenmeester tegen FOX Sports. “De club speelt in een fantastisch stadion met schitterend publiek dat heel fanatiek kan meeleven. Het is altijd leuk om weer mensen van Go Ahead te spreken, maar voor ons draait het woensdag om het neerzetten van een goede wedstrijd.”

De Amsterdammers zullen in de wedstrijd in een andere opstelling aan de aftrap verschijnen. “We willen in drie competities actief blijven en moeten dus winnen, maar dit is wel een gelegenheid voor andere spelers om zich te bewijzen. Die kans gaan we ze zeker geven”, aldus Ten Hag.

In de bekerwedstrijd tegen Ter Werve (0-7) speelde Ajax met onder meer Kostas Lamprou, Rasmus Kristensen, Perr Schuurs, Mitchel Bakker, Ryan Gravenberch en Zakaria Labyad.

Liesproblemen bij Tadic: “Hoop dat het niet ernstig is”