Ajax en Spartak Moskou hebben woensdag een goed gesprek gevoerd over een mogelijke transfer van Demy de Zeeuw, zo melden Russische media.

Spartak Moskou meldde zich afgelopen weekend bij Ajax om een transfer van de middenvelder te bespreken. Gisteren zat algemeen directeur Rik van den Boog in Amsterdam om de tafel met directeur voetbalzaken Dimitri Popov van Spartak Moskou. Naar verluidt zou het gesprek een prima verloop hebben gehad en wordt er binnenkort verder gepraat tussen de twee clubs.

Rik van den Boog benadrukte dat een transfer van De Zeeuw bespreekbaar is indien het juiste bedrag op tafel komt. Door de komst van Theo Janssen is het maar de vraag of  de international veel wedstrijden zal spelen volgend seizoen. Spartak Moskou zou volgens diverse media een bedrag van ruim vijf miljoen euro willen betalen voor de middenvelder. Het is niet bekend hoeveel Ajax wil vangen voor zijn speler.

De Zeeuw ontkende desondanks dat een Russisch avontuur al aanstaande is. “Niet een club en ook niet een zaakwaarnemer, maar de speler zelf bepaalt altijd nog waar hij heen gaat”, zo liet hij woensdag weten.