Jong Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Amsterdamse beloften stonden tot diep in de blessuretijd op voorsprong  maar gaven die toch weg in de laatste minuut: 3-3.

De Amsterdamse beloften begonnen voortvarend aan de wedstrijd, want al na vijf minuten schoot spits Lassina Traoré de 1-0 binnen. De spits zal met het aanstaande vertrek van Dolberg een plekje opschuiven in de pikorde en regelmatig onderdeel worden van de selectie van Ten Hag, maar hij stond vanavond op de Toekomst. Daar profiteerde hij dus al snel van het loslaten van doelman Branderhorst. De ploeg van Mitchell van der Gaag had NEC volledig onder controle en het leek daarom wachten op de tweede treffer van zijn ploeg. De tweede goal van de wedstrijd viel juist aan de andere kant. Solomons schoof de bal zo in de voeten van de tegenstander, waarna NEC er snel uit kon komen. Wolters kon vanaf links de lage voorzet geven en Braken kwam goed voor zijn man en passeerde doelman Kotarski.

Debuut Kasanwirjo
NEC kon zelfs enkele minuten voor rust op voorsprong komen. Weer was het Wolters met de voorzet, maar ditmaal Musaba met het afmaken. De verdediging zag er niet goed uit en daarom greep Van der Gaag in de rust in. Solomons bleef in de kleedkamer achter en Kasanwirjo maakte zijn debuut. Dit betekende dat Jurrien Timber centraal kwam te spelen met Pierie.

Gretige Victor Jensen
In de tweede helft kon Jensen de score al snel gelijk trekken. Waar Jong Ajax vaak veel rond bleef spelen voor het doel van de Nijmegenaren, besloot hij ditmaal wel de trekker snel over te halen en schoot hij via een been van een verdediger binnen.  Jong Ajax was de bezoekers vrijwel de gehele tweede helft de baas en dit zorgde ook voor de voorsprong. Na een afgeslagen hoekschop was het ditmaal Gravenberch die niet nadacht en hard in de rechterhoek raak schoot.

Traoré gunt Jensen penalty, maar ziet de Deen missen
Ondanks het goede spel van onder andere Kenneth Taylor, die niet de negentig minuten vol kon maken en dus vlak voor tijd werd gewisseld, kon de overwinning niet over de streep worden getrokken. De beloften konden in de 90e minuut via een penalty echter al wel de beslissing brengen, maar lieten dat na. Traoré, die in eerste instantie achter de bal stond, gaf de kans aan de enorm gretige Jensen (die zelf de penalty had verdiend). Zijn poging werd echter uit het doel gehouden door doelman Branderhorst, die vervolgens bij verschillende corners mee naar voren ging. Het slotoffensief werd succesvol voor de Nijmegenaren, nadat de bal bij de laatste corner van dichtbij binnen werd geschoten. Zo gaf Jong Ajax, dat een goede wedstrijd speelde, de overwinning toch in de laatste minuten eenvoudig weg.