Daley Blind had na zijn jaar op de bank bij Manchester United en een korte voorbereiding even tijd nodig, maar laat inmiddels bij Ajax en Oranje zien in een steeds betere vorm te verkeren. De verdediger zegt in het Algemeen Dagblad dan ook goed in zijn vel te zitten.

Blind werd als verloren zoon voor veel geld terug naar Amsterdam gehaald. Toch is er nog vaak kritiek op zijn spel. “Mijn vader had het vroeger ook vaak. Misschien ligt het aan onze achternaam”, knipoogt hij. “Ik laat merken dat ik baal als ik een foute bal geef. Misschien valt dat anderen dan extra op. Het lijkt soms ook wel of mensen verwachten dat ik nu ook heel veel ga scoren omdat ik van een topclub uit de Premier League ben teruggekomen.”

“Ach, het heeft mij alleen maar sterker gemaakt. Het is een goede beslissing geweest om terug naar Ajax te komen. Ik ben pas 28 jaar en denk nog lang niet aan afbouwen. Ik wil ook iets winnen. Misschien blijf ik wel altijd hier, wellicht komt er nog eens een mooie kans in het buitenland. We zien het wel.”

Opgeleefde Labyad: ‘Niveau medespelers hoger dan ik van buitenaf kon zien’