© Proshots

Ajax A1 heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van SC Heerenveen. Op Sportpark de Toekomst waren Kaj Sierhuis, Boy Kemper en Reda Boultam trefzeker. Het was een goede generale voor het team van trainer Aron Winter dat komende week uitkomt in de Youth League.

Bij Onder 19 stonden onder andere Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik in de basis. Beide spelers waren toegevoegd aan de selectie met het oog op de UEFA Youthe Leaguewedstrijd tegen Breidablik. In de 19e minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Boy Kemper tikte een rebound van dichtbij binnen. Na een aantal gemiste kansen, rondde Kaj Sierhuis vlak voor rust een aanval goed af en zette daarmee zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft domineerde Ajax de wedstrijd en liep het vlak voor tijd uit naar 3-0. Reda Boultam scoorde na een vrije actie. Ajax A1 (Onder 19) staat na vijf gespeelde wedstrijden nu bovenaan in de competitie. De Amsterdammers behaalden vijftien punten. En dus lijkt Ajax klaar voor de Europese ontmoeting van komende woensdag. In de eerste knock-outronde van het ‘Domestic Path’ van de UEFA Youth League neemt het team van Aron Winter het op tegen het IJslandse Breidablik.