Deze zomer zal ongetwijfeld een van de drukste transferzomers ooit worden voor Ajax. Marc Overmars zal een hoop geld hebben om te spenderen, maar voor goede spelers hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen. Na vijf mogelijk opvolgers van Onana kijken we vandaag naar vijf spelers met aflopende contracten.

  1. Andreas Pereira – Manchester United

De in België geboren Braziliaan Andreas Pereira werd in 2012 door Manchester United opgepikt bij PSV. De aanvallende middenvelder die ook op beide flanken kan spelen speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis in Spanje. De tweebenige Pereira maakte vorig seizoen furore bij Valencia en mocht zelfs debuteren voor de Braziliaanse nationale ploeg tegen El Salvador.

  1. Thomas Vermaelen – FC Barcelona

Of Thomas Vermaelen nog de kwaliteiten heeft om een onbetwiste basisspeler te zijn bij Ajax is nog maar de vraag. Toch zou de Belg met zijn bakken aan ervaring geen slechte toevoeging zijn aan de selectie. Zonder Wöber en met het bijna onvermijdelijke vertrek van de Ligt deze zomer wordt de spoeling achterin namelijk wel erg dun. De 33-jarige Vermaelen kwam dit seizoen nog niet verder dan zeven wedstrijden voor FC Barcelona.

  1.  Lazar Markovic – Fulham

Met FK Partizan, Benfica, Liverpool, Fenerbahce, Sporting, Hull City en Anderlecht heeft Serviër Lazar Markovic op zijn 24e al een flink CV opgebouwd. Toch is dit meestal geen goed teken voor een jonge speler. Markovic speelde vorig seizoen een half jaar bij Anderlecht, maar kon in België niet overtuigen. Gisteren maakte hij vlak voor de deadline een transfer naar Fulham, waar hij tot het einde van het seizoen tekende. Zou er nog potentie in dit voormalige wonderkind zitten?

  1. Ryan Babel – Fulham

Een derde keer Ryan Babel? Tja, waarom niet. De ras-Amsterdammer lijkt op zijn 32e begonnen te zijn aan een nieuw leven als voetballer. De aanvaller maakte deze winter op huurbasis de stap van Besiktas naar Fulham. In zijn tweede wedstrijd in de Premier League maakte Babel al gelijk indruk met twee assists in een 4-2 overwinning. Babel zou mogelijk niet een vaste basisklant zijn, maar voor de breedte zou het zeker geen slechte aanwinst zijn.

  1. Filipe Luis – Atlético Madrid

In de zomer van 2017 gaf Filipe Luis aan graag ooit terug te willen keren bij Ajax. De Braziliaanse linksachter speelde in 2004 een half jaar op huurbasis in Amsterdam, maar kwam tot geen enkel duel voor het eerste. Mocht Tagliafico een grote transfer maken deze zomer dan zou Filipe Luis een perfecte vervanger zijn.

Wie neemt straks het stokje van Onana over? | 5 mogelijke keepers voor Ajax