Ryan Gravenberch was niet helemaal verrast door de minuten die hij kreeg in de Klassieker zondag. “Ik had het eigenlijk wel een beetje zien aankomen. Vrijdag had Jong een wedstrijd, maar zat ik niet bij de selectie. Ik zat bij het eerste en heb uiteindelijk minuten gekregen”, laat hij weten aan AT5.

“Toen ik voor de tweede keer moest gaan warmlopen, keek ik wel telkens op het scorebord van wanneer ik nou mocht invallen, haha! Ik wilde mezelf laten zien vandaag, maar de andere spelers zeiden dat we rustig moesten rondspelen”, vervolgt de middenvelder. “Van Feyenoord of PSV winnen zijn toch wel de lekkerste overwinning in de Eredivisie. Ik denk dan toch wel meer nog van Feyenoord, omdat dat onze aartsrivaal is.”

Ook sprak het talent kort met VoetbalPrimeur over zijn toekomst. “Ik ben blij met mijn kans vandaag. In de minuutjes die ik krijg, moet ik mezelf laten zien. Dan is het aan de trainer om me de volgende keer er weer bij te halen of op te stellen. Ik heb hierna nog één jaar contract bij Ajax. Hoe het er nu naar uitziet blijf ik gewoon bij de club.”

Van de Beek: “4-0 is een hele mooie uitslag”