Ryan Gravenberch geniet enorm van de afgelopen dagen. Het 16-jarige talent maakte tegen PSV zijn debuut in het eerste en mocht woensdag in de basis starten tegen Te Werve (7-0).  “Ik ben gewoon een jongetje van zestien en laat het maar op me afkomen. Ik ben het natuurlijk niet gewend, dat zal je misschien nu ook wel merken. Maar ik probeer gewoon m’n best te doen in interviews”, geeft de jongste Ajax-debutant in de geschiedenis van de club eerlijk toe aan de NOS.

Kalm

De middenvelder werd de jongste debutant in de geschiedenis van Ajax, de jongste basisdebutant van Ajax én de jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis. “Het gaat heel snel. Ik blijf kalm in mijn hoofd en laat het op me afkomen. Ik probeer met alles m’n best te doen. Dat ik mocht invallen tegen PSV had ik niet verwacht. Ik was wel zenuwachtig, maar toen ik erin stond dacht ik: nu moet ik het gewoon laten zien. Net als vandaag. En ik denk dat het wel een beetje is gelukt.”

Pogba

Door zijn lange benen wordt Gravenberch al snel vergeleken met Paul Pogba. De Ajacied snapt die vergelijking wel. “Dat hoor ik continu. Ik herken dat wel, we zijn dezelfde types. Mijn voorbeeld is Zinédine Zidane.”

Gravenberch jongst scorende Ajacied ooit