Ryan Gravenberch zal zijn contract onder geen beding gaan verlengen. Zelfs als een transfer deze zomer uitblijft, zet de middenvelder geen handtekening onder een nieuwe verbintenis. Dit meldt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De TelegraafEnkele maanden geleden liet Gravenberch weten dat hij Ajax niet transfervrij wil verlaten. Toch lijkt het talent dus terug te komen op zijn woorden.

Volgens Verweij komt deze beslissing ook als verrassing voor de technische staf van Ajax. “Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben heel lang gedacht dat Gravenberch wel bij zou tekenen als ze er niet uitkomen met Bayern München. Dat gaat hij echter niet doen en dat is Ajax te kennen gegeven”, laat Verweij weten.

Hierdoor lijkt er echt een grote kans te bestaan dat Gravenberch volgend seizoen transfervrij vertrekt bij Ajax. De onderhandelingen tussen Ajax en Bayern staan op dit moment immers muurvast. “Bayern München wil niet meer betalen dan de geboden zeventien plus zes. Ze willen niet omhoog en dat heeft Ajax te horen gekregen. Ajax vindt het te weinig en dus moet er een oplossing gevonden worden. Als die niet gevonden wordt, gaat Gravenberch zijn laatste contractjaar in”, stelt de verslaggever.

Desalniettemin stelt Verweij dat Gravenberch echt wilt dat Ajax een transfersom voor hem ontvangt. “Hij wil écht dat Ajax eraan verdient. Bayern München heeft hem een aanbieding gedaan, er zijn gesprekken gevoerd en Nagelsmann ziet het geweldig in hem zitten en zegt dat hij speeltijd gaat krijgen”, besluit Verweij. Het aanbod van Bayern lijkt dus te goed voor Gravenberch om te kunnen weigeren.