Ryan Gravenberch is hot de afgelopen weken. Hij werd uitgeroepen tot beste talent van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie en maakte weer minuten in Ajax 1.

Meer speeltijd voor de 17-jarige middenvelder zal ongetwijfeld volgen, al beseft hij dat hij daar hard voor moet werken. In gesprek met De Telegraaf noemt hij enkele punten op die nog beter kunnen: “Dat zijn allereerst de beruchte omschakelmomenten. Verdedigend kan het beter en mag ik mijn man niet meer laten lopen. Het is een kwestie van betrouwbaarder worden. Door alle aanwijzingen focus ik me nu misschien te veel op het verdedigen, want aanvallen kan ik wel. De balans tussen verdedigen en aanvallen moet op een gegeven moment weer een natuurlijke worden.”

Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2021, na dit seizoen dus nog één seizoen. Met Mino Raiola als zaakwaarnemer baart dat de supporters toch best wat zorgen. Maar Gravenberch wees eerder al grote buitenlandse clubs als Paris Saint Germain af en laat nogmaals weten dat hij graag in Amsterdam blijft: “Ik ben een Amsterdammer en Ajax is mijn club. Als het aan mij ligt, teken ik zeker nog een keer bij, want de mensen hier zijn altijd heel goed voor me geweest. De topclubs zullen nog een paar jaar geduld moeten hebben.”