Danzell Gravenberch vertrekt per direct naar FC Universitatea Cluj. De verdediger van Jong Ajax werd Gravenberch De Toekomst Opleiding Mink Peetersafgelopen seizoen voor een half jaar uitgeleend aan NEC en zoekt nu zijn heil bij de Roemeense club.

Bij FC Universitatea Cluj zal Gravenberch gaan werken onder oud-Ajacied George Ogararu, die sinds een aantal dagen trainer is van de club. Daarnaast zal hij ook gaan werken met Fons Groenendijk, die technisch directeur is bij de club. Gravenberch en Groenendijk kennen elkaar van de Ajax A1 en Jong Ajax.

Hij begon zijn opleiding bij Ajax als spits maar werd in het seizoen 2012/2013 omgeturnd tot centrale verdediger. Na afgelopen seizoen een half jaar te zijn uitgeleend aan NEC kwam hij deze zomer weer terug bij Ajax.

Gravenberch begon te voetballen bij de amateurs van KSJB in de Bijlmer. Vervolgens speelde hij bij AVV Zeeburgia. Vanaf 2002 doorliep hij de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Gravenberch begon als spits bij Ajax. Met de A1 werd hij in 2012 landskampioen en werd de finale van de The NextGen Series bereikt. Op 7 juni 2012 werd bekendgemaakt door Ajax dat Gravenberch een contract heeft getekend tot en met 30 juni 2015.

Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2012/13 maakte de destijds achttienjarige jarige Gravenberch een metamorfose door. Hj was geen spits meer, maar werd als centrale verdediger gebruikt in de A1 van Ajax waar Fred Grim trainer was.

Op 9 augustus 2013 maakte Gravenberch zijn debuut in het betaald voetbal in de tweede wedstrijd van Jong Ajax in de Jupiler League uit bij FC Oss. Gravenberch ontsnapte in de eerste helft aan een rode kaart en werd na rust vervangen door Sven Nieuwpoort. Gravenberch scoorde op 21 december 2013 zijn eerste officiële doelpunt in het betaald voetbal in de Jupiler League thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zorgde hij in de 58e minuut voor de 3-0, een minuut later scoorde hij vervolgens een eigen doelpunt.

Op 17 januari 2014 werd bekendgemaakt dat Danzell Gravenberch voor de rest van het seizoen 2013/14 verhuurd zou worden aan toenmalig Eredivisionist N.E.C.. Gravenberch maakte op 8 februari 2014 zijn officiële debuut voor N.E.C. in de Eredivisie uitwedstrijd bij Feyenoord, Gravenberch verving Marnick Vermijl na de rust. Gravenberch degradeerde met NEC uit de Eredivisie door over twee duels in de Nacompetitie te verliezen van Sparta Rotterdam. NEC ging, mede door de degradatie, niet verder met Gravenberch waardoor hij zal terugkeren naar Ajax. Ajax nieuws Ajax1.nl

Op 8 september 2014 werd bekendgemaakt dat Ajax met FC Universitatea Cluj een overeenstemming had bereikt over de directe overgang van Gravenberch. Op 14 september 2014 maakte Gravenberch zijn debuut voor U Cluj in de Liga 1 uitwedstrijd tegen Rapid Boekarest die met 2-1 werd verloren. Gravenberch speelde de hele wedstrijd. Gravenberch scoorde op 25 oktober 2014 zijn eerste officiële doelpunt voor U Cluj in de competitie thuiswedstrijd tegen Viitorul waarmee de wedstrijd eindigde in 2-2.