Danzell Gravenberch zet zijn carrière mogelijk voort in Roemenië. Volgens Dolce Sport zou U Cluj uit Cluj-landstitel Meleg Danzell GravenberchNapoca geïnteresseerd zijn in de diensten van de verdediger.

Danzell Gravenberch speelt al sinds 2002 bij Ajax, maar haalde nooit het eerste elftal. Vorig jaar kwam hij nog wel vijftien keer uit voor Jong Ajax en werd hij nog een half jaar verhuurd aan N.E.C. Ook dit jaar behoort Gravenberch niet tot de plannen van Frank de Boer en daarom kijkt hij uit naar een andere club. Die andere club zou dus zomaar U Cluj kunnen zijn. De zaakwaarnemer van Gravenberch heeft de gesprekken inmiddels bevestigd, maar zowel U Cluj als Ajax heeft nog niets over de eventuele overgang laten weten. Ajax nieuws

Overigens is Danzell Gravenberch niet de enige die voor het Roemeense avontuur zou kiezen. Diverse media aldaar meldden vanochtend dat George Ogararu de nieuwe trainer van U Cluj wordt. Ogararu, van oorsprong Roemeen en van 2006 tot 2008 speler van Ajax, zou Alfons Groenendijk als assistent meenemen.

Gravenberch begon te voetballen bij de amateurs van KSJB in de Bijlmer. Vervolgens speelde hij bij AVV Zeeburgia. Vanaf 2002 doorliep hij de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Gravenberch begon als spits bij Ajax. Met de A1 werd hij in 2012 landskampioen en werd de finale van de The NextGen Series bereikt. Op 7 juni 2012 werd bekendgemaakt door Ajax dat Gravenberch een contract heeft getekend tot en met 30 juni 2015.

Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2012/13 maakte de destijds achttienjarige jarige Gravenberch een metamorfose door. Gravenberch was geen spits meer, maar werd als centrale verdediger gebruikt in de A1 van Ajax waar Fred Grim trainer was.

Op 9 augustus 2013 maakte Gravenberch zijn debuut in het betaald voetbal in de tweede wedstrijd van Jong Ajax in de Jupiler League uit bij FC Oss. Gravenberch ontsnapte in de eerste helft aan een rode kaart en werd na rust vervangen door Sven Nieuwpoort. Gravenberch scoorde op 21 december 2013 zijn eerste officiële doelpunt in het betaald voetbal in de Jupiler League thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zorgde hij in de 58e minuut voor de 3-0, een minuut later scoorde Gravenberch vervolgens een eigen doelpunt.

Op 17 januari 2014 werd bekendgemaakt dat Danzell Gravenberch voor de rest van het seizoen 2013/14 verhuurd zou worden aan toenmalig Eredivisionist N.E.C.. Gravenberch maakte op 8 februari 2014 zijn officiële debuut voor N.E.C. in de Eredivisie uitwedstrijd bij Feyenoord, Gravenberch verving Marnick Vermijl na de rust. Gravenberch degradeerde met NEC uit de Eredivisie door over twee duels in de Nacompetitie te verliezen van Sparta Rotterdam. NEC ging, mede door de degradatie, niet verder met Gravenberch waardoor hij zal terugkeren naar Ajax. Ajax nieuws Ajax1.nl