Het is onzeker of Graziano Pellè kan meespelen tegen Ajax. De Italiaanse spits werd afgelopen zondag woedend na afloop van FC Twente – Feyenoord. De thuisploeg kwam in de slotsecondes terug in de wedstrijd door een afstandsschot van Cuco Martina, maar volgens Feyenoord mocht het doelpunt niet tellen. Luc Castaignos zou hinderlijk buitenspel staan.

Pellè beende direct door naar de kleedkamers, maar schopte daarvoor nog wel tegen de dug-out. Daar bleef het echter niet bij. In de spelerstunnel ging de Italiaanse tirade door, waar een paar muurtjes en een lamp het moesten ontgelden. De uitbarsting kan belangrijk zijn voor Ajax, omdat Pellè misschien geschorst wordt voor De Klassieker. Die staat zondag 2 maart op het programma.

Tegen FC Twente was Pellè belangrijk met een treffer. Hij maakte na veertien minuten al de 0-1. Vinden jullie dat Pellè geschorst moet worden, of winnen jullie liever van een Feyenoord mét de Italiaan?

Update, 24 februari:
De KNVB start een vooronderzoek naar aanleiding van het gedrag van Graziano Pellè. Dit meldt de bond aan de media. Na diverse rapporten, onder andere van FC Twente en Feyenoord zelf, heeft de aanklager betaald voetbal besloten om de zaak nader te bekijken. Hierdoor neemt de kans toe dat de Italiaan geschorst wordt voor de wedstrijd Feyenoord – Ajax.

Update 25 februari: 
Graziano Pellè zal zondag gewoon meedoen tegen Ajax. De KNVB meldt dinsdag dat de Italiaan een geldboete van 5.000 euro krijgt en een voorwaardelijke schorsing van één duel. Zelfs als Pellè de straf accepteert is hij van de partij tegen Ajax. Mocht de Italiaan niet accepteren, dan buigt een tuchtcommissie zich donderdag nog een keer over de zaak.