Na twee jaar als bankzitter wil Jasper Cillessen zich dit jaar écht bewijzen in Amsterdam. De doelman heeft daar veel voor over. Dat blijkt wel uit het feit dat hij zich dinsdag bij de eerste training al meldde. Aangezien hij met het Nederlands Elftal mee was naar Azië, had Cillessen officieel tot volgende week maandag vakantie. Deze besloot hij eerder af te breken.

Frank de Boer spreekt tegenover De Telegraaf over een goed signaal vanuit zijn tweede doelman. “Zijn gretigheid zegt mij dat hij dolgraag de strijd met Kenneth Vermeer wil aangaan”, zegt de trainer. “De luxe dat wij twee van zulke doelmannen, misschien wel de twee beste in de Nederlandse competitie, hebben, geeft een heel prettig gevoel.”

Frank de Boer ziet de rol van Cillessen als erg belangrijk. Vanwege blessures en schorsingen van Kenneth Vermeer maakte hij in de afgelopen jaren al zijn minuten. Afgelopen jaar speelde hij twee zeer goede wedstrijden tegen SC Heerenveen en PSV. “Jasper is een heel belangrijk onderdeel van het kampioenschap geweest.”

Het is echter de vraag of beide doelmannen zullen blijven. De Boer begrijpt dat Cillessen niet nog een jaar op de bank wil blijven zitten. “Kenneth en Jasper beginnen allebei op nul, maar Kenneth heeft nog een neuslengte voorsprong. We kunnen niet doen alsof die zich niet heeft door ontwikkeld.” Vooral nu Vermeer waarschijnlijk eerste doelman van Oranje is.

De definitieve keuze zal Frank de Boer pas maken voorafgaande aan de wedstrijd tegen AZ, om de Johan Cruijff Schaal.