De wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax van dinsdagavond (0-2) werd ontsierd door ongeregeldheden op de tribunes, voorafgaand en tijdens de wedstrijd. Het geweld was afkomstig van beide supportersgroepen, zo zegt een woordvoerder van de Atheense politie tegen AT5.

Volgens Ajax-supporters die in het stadion aanwezig waren, werd er nauwelijks ingegrepen tegen de Griekse fans en ook de supportersvereniging meldde dat de AEK-supporters mochten doen en laten wat ze wilden. De politiewoordvoerder ontkent dit.

‘Er werd gegooid met vuurwerk, stenen en plastic voorwerpen door supporters van beide kanten. Hierop hebben we ingegrepen. Er ontstond een conflict tussen supporters van beide clubs en de politie. ‘Met de acties probeerde de politie te voorkomen dat de groepen fans verder bij elkaar in de buurt konden komen. Hierop werd ook ingegrepen tegen AEK-supporters.’

In de nacht van maandag op dinsdag ging het in Athene ook al helemaal mis, toen hooligans van AEK Athene en Panathinaikos met elkaar op de vuist gingen. In tegenstelling tot eerdere berichten waren hier geen fans van Ajax bij betrokken.

Bekijk hier beelden van de ongeregeldheden in het stadion: