Zes dagen voor de gewonnen Champions League-finale van 1995 speelde Ajax nog de wedstrijd tegen Feyenoord. In een bomvolle Kuip stond Fred Grim onder de lat. De Amsterdammers wonnen met afgetekende cijfers: 0-5. Voor de voormalig keeper blijft dit de mooiste Klassieker uit zijn carrière.  ”Het was voor mij heel bijzonder om die wedstrijd onder de lat te staan. Het was mijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax. Ik stond gelijk in een volle Kuip. Het was een geweldige ervaring, echt fantastisch om mee te maken.”

Ajax won die wedstrijd met 0-5. De uitslag doet vermoeden dat Feyenoord van het kastje naar de muur werd gestuurd. Toch lag dit anders volgens Grim. ”Feyenoord bood zeker tegenstand, bij 0-0 en 0-1 kregen ze een paar behoorlijke kansen. Ik moest echt aan de bak om mijn doel schoon te houden.”

De wedstrijd tegen Feyenoord stond eigenlijk in de schaduw van de Champions League finale die Ajax nog moest spelen tegen AC Milan. Toenmalig Ajax-coach Louis van Gaal gunde verschillende basisspelers rust waardoor ook Fred Grim mocht spelen. ”Soms kan zo’n finale ongewild een beetje de focus weghalen bij de voorafgaande wedstrijd. Maar dat was tegen Feyenoord absoluut niet het geval. Iedereen bleef scherp. Voor enkele wisselspelers was het een prachtige kans om zich in zo’n wedstrijd te laten zien. De jongens die rust kregen konden zich zo perfect voorbereiden op de finale in Wenen. Los daarvan is de klassieker natuurlijk altijd een beladen wedstrijd. Het maakt iets extra’s los bij spelers en supporters. Dat merkte je die avond ook”, aldus Fred Grim.

Het volledige interview is te lezen op de website van Ajax.