Met nog één wedstrijd te gaan, is de echte spanning in groep E inmiddels wel verdwenen. Ajax en Bayern München overwinteren in de Champions League, terwijl Benfica het geluk mag gaan beproeven in de Europa League. Voor AEK Athene houdt het Europese avontuur dit seizoen op. Ondanks dat er al veel duidelijk is, staat er woensdag 12 december toch nog een mooie wedstrijd op het programma. De twee koplopers nemen het dan vanaf 21.00 uur tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA. De Ajacieden gaan er ongetwijfeld alles aan doen om eerste te worden in de poule. Dat is zeker mogelijk, al moet er dan wel van Bayern München gewonnen worden.

De strijd om de eerste plek in groep E

Het eerste doel van Ajax is behaald: overwinteren in de Champions League. Na vijf gespeelde wedstrijden lonkt verrassend genoeg ook die eerste plek. Op dit moment is Bayern München de koploper in de groep, maar dat verschil is met 13 tegen 11 punten erg klein. Als Ajax de laatste wedstrijd weet te winnen, is die eerste plek in groep E binnen. Dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen wanneer er geloot wordt voor de achtste finales. Want op papier is het toch makkelijker om tegen één van de nummers 2 te spelen dan wanneer er een tegenstander als FC Barcelona uit de pot tevoorschijn komt. 

Voordat Ajax zich op de achtste finales kan gaan richten, is er eerst nog die thuiswedstrijd tegen Bayern München. Bij winst schuiven de Amsterdammers een plekje op in de poule, terwijl Bayern al genoeg heeft aan een gelijkspel om die koppositie te behouden. Er staat bij deze wedstrijd overigens meer op het spel dan alleen het voordeel bij de loting. Het is ook een kwestie van eer geworden. Het vuurtje werd onlangs opgestookt door de UEFA, waarna er een heuse twitterstrijd ontstond tussen beide clubs. Ajax en Bayern gaan beide vol voor die eerste plek, zoveel is wel duidelijk. Na de wedstrijd van 12 december weten we wie er in groep E bovenaan gaat eindigen.

Een wedstrijd tussen twee ongeslagen clubs

Ajax heeft de afgelopen wedstrijden zeker indruk gemaakt in de Champions League. Er werd drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. De Ajacieden zijn dus ongeslagen en dat willen ze graag zo houden. Ook Bayern heeft dit seizoen nog een ongeslagen status in de Champions League. Bij de enige keer dat een wedstrijd van de Münchenaren in een gelijkspel eindigde, was Ajax de tegenstander. Dat geeft alvast een beetje hoop in Amsterdam. Bovendien spelen de Ajacieden dit keer in eigen huis. Dus wie weet zit er nu wel meer in dan een gelijkspel.  

Het feit dat Ajax al door is naar de volgende ronde, geeft natuurlijk rust. Hierdoor kunnen de Amsterdammers hun eigen spel spelen en weten ze misschien wel te profiteren van het thuisvoordeel. Toch is trainer Erik ten Hag vooralsnog erg voorzichtig. “Het zal niet makkelijk worden. Bayern is en blijft de grote favoriet in deze poule”, liet hij eerder al weten aan de pers. De Münchenaren moeten die favorietenrol eerst nog wel waar zien te maken.

Zet jij in op underdog Ajax tegen Bayern Munchen?

Ajax en Bayern München blijken dit seizoen de uitblinkers te zijn in groep E van de Champions League. Er is dus geen mooiere afsluiter van de groepsfase te bedenken dan een duel tussen deze twee clubs. Je kunt natuurlijk gewoon als toeschouwer van de wedstrijd gaan genieten. Maar nu een ticket voor de volgende ronde al binnen is, heb je ook de rust om je te concentreren op de vele online weddenschappen. Wil je wedden op de wedstrijd Ajax – Bayern München, dan is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Een bezoek aan voetbalgokken.nl is een mooie eerste stap. Hier lees je alles over online voetbalweddenschappen en je krijgt een handige voorbeschouwing op de wedstrijd.

De bookmakers zien Ajax bij dit Champions League duel als de grote underdog. Dat is eigenlijk heel gunstig voor iedere Ajax-fan die graag op deze wedstrijd wil gaan wedden. Gok je bij een 1×2 weddenschap op winst voor Bayern, dan wordt je inzet hooguit verdubbeld. De quoteringen liggen bij de meeste bookmakers tussen de 2.00 en 2.05. Als je gaat voor een gelijkspel of een overwinning voor Ajax, dan valt er veel meer geld te verdienen. Eindigt de wedstrijd volgens jou wederom in een gelijkspel? Dan profiteer je van quoteringen die rond de 3.80 liggen. Bij winst voor Ajax staan de quoteringen op 3.50 à 3.65. Als deze voorspelling uitkomt, houd je een mooi bedrag over aan de wedstrijd én mag Ajax zich groepswinnaar worden. Dat zou een positief einde zijn van de groepsfase van de Champions League.