Ajax neemt het vanmiddag in Eindhoven op tegen PSV, in de absolute topper van de Eredivisie. Waar de wedstrijden tegen Feyenoord nog altijd gelden als ‘de Klassieker’, ging het kampioenschap in de afgelopen 25 jaar toch meestal – een uitzondering daar gelaten – tussen Ajax en PSV.

aartsrivaal Ajax

Aartsrivaal Ajax

Waar Feyenoord traditioneel de ‘aartsvijand’ is, zijn de Eindhovenaren dus sportief duidelijk de grootste concurrent van Ajax. Toch gunde veel Ajacieden de Rotterdammers de titel in het seizoen 2016/2017 meer dan PSV. De redactie van Ajax1.nl vroeg zich af of PSV onder Ajax-fans misschien zelfs als de nieuwe aartsrivaal wordt beschouwd?

Poll

De afgelopen dagen brachten ruim 1.100 mensen hun stem uit op onze poll wie zij als de grootste ‘vijand’ van Ajax zien. Hieruit bleek dat 58% de club uit Eindhoven als grotere aartsrivaal zien dan Feyenoord!

Hete adem

Als redenen hiervoor werd aangedragen dat PSV een reputatie heeft van irritante spelers, het spelen van anti-voetbal en vaak te mazzelen door het winnende doelpunt in blessuretijd te scoren. Bovendien vertonen de fans van PSV volgens velen ‘Calimero-gedrag’, terwijl er voor de ‘trouwe’ aanhang van Feyenoord toch meer respect is. Verder wordt PSV gezien als ‘koopclub’ en leidt Feyenoord in ieder geval nog eigen spelers op. Het meest gehoorde argument is echter dat men de hete adem van PSV in de nek begint te voelen als recordkampioen van Nederland.

Echte Klassieker

Niet iedereen is het echter met de uitslag eens. Volgens sommigen is PSV wel de sportieve rivaal, maar zal er altijd maar één echte ‘Klassieker’ zijn. Hopelijk zet Ajax vandaag een grote stap richting de 34ste landstitel, zodat alles snel weer kan zijn zoals het was.

5 feitjes over PSV – Ajax