Mike Verweij is bang dat er een grote leegloop dreigt bij Ajax. Volgens de Ajax-watcher van De Telegraaf is de kans levensgroot dat de helft van de huidige basisspelers volgende zomer vertrekt uit Amsterdam.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet onlangs weten dat Ajax in januari niemand laat vertrekken. “Maar komende zomer zal het een grote exodus worden”, zegt Verweij tegen VoetbalPrimeur. “De prijskaartjes die om de nekken komen te hangen worden groter en zwaarder. Het zijn enorme bedragen die er betaald gaan worden.”

Volgens de journalist gaan er ‘zes á zeven’ spelers vertrekken. “Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong vertrekken zeker. David Neres, Hakim Ziyech, André Onana, misschien Donny van de Beek. Voor Tagliafico zal er ook heel veel belangstelling zijn. Overmars mag zijn borst natmaken.”

Overmars mag dus flink aan de bak om de kwaliteit van de selectie van volgende seizoen op peil te houden. “Dat zal buitencategorie moeten zijn”, aldus Verweij. “De scouts zullen getest worden, want er moet ook veel kwaliteit worden teruggehaald. Daar zullen ook behoorlijke prijskaartjes aan hangen.”