Guangzhou Evergrande heeft een nieuw verhoogd bod gedaan op David Neres, zo meldt De Telegraaf. De interesse van de Chinese topclub in de 21-jarige aanvaller van Ajax leek bekoeld, nadat Mark Overmars  vorige week een eerste bod van 30 miljoen van tafel veegde.

Volgens de ochtendkrant heeft Evergrande deze keer een bod neergelegd van 43 miljoen euro. Hiermee lijkt een transfer aanstaande, aangezien Neres zelf ook wel oren zou hebben naar een vertrek. De Braziliaan is ontevreden bij Ajax nu hij onder Erik ten Hag vooral als invaller wordt gebruikt. In de Chinese Super League kan Neres bovendien een flinke salarisverhoging tegemoet zien.

Ajax stelt wel een belangrijke voorwaarde voordat het zaken wil doen met de Chinezen. De Amsterdammers willen eerst zeker zijn van de komst van de Mexicaan Diego Lainez. Club America en Ajax zouden dichtbij een akkoord over een transfer van de ‘Mexicaanse Messi’ zijn.

Ajax nam Neres twee jaar geleden voor ruim 12 miljoen euro over van São Paulo, dat recht heeft op 20 procent van de winst van 31 miljoen euro, oftewel 6,2 miljoen euro. Ajax maakt bij een verkoop dus bijna 25 miljoen euro winst.