Nemanja Gudelj speelde afgelopen weekend tegen PSV (0-2) een erg sterke wedstrijd. De Servische middenvelder is blij met zijn goede spel, maar vooral met het behaalde resultaat. “Persoonlijk kan ik tevreden zijn, maar vooral de teamprestatie maakt me superblij. Vooral in de tweede helft hebben we heel volwassen gespeeld en goed gekeken waar onze kansen lagen. Het spel was misschien niet des Ajax’, maar in deze fase van de competitie telt alleen het resultaat. Daarom hebben we PSV gepijnigd in de omschakeling”, vertelt Gudelj in gesprek met De Telegraaf.

Ajax-trainer Frank de Boer sprak afgelopen week al lovend over de 24-jarige middenvelder. “Hij is een speler die we hebben gehaald, omdat we vonden dat we zo’n type misten. Hij brengt vaak ook nog goals met zich mee, dus dat is een mooie bijkomstigheid. Zo’n speler heb je gewoon nodig op het middenveld. Ik denk dat hij dat elke week voor ons bewijst. Ik ben blij voor hem dat zijn goede spel nu ook voor anderen zichtbaar wordt. Zulke spelers mis je pas als ze er niet zijn. Wij zijn heel blij dat hij tot nu toe elk duel heeft kunnen starten.”

Zelf merkt Gudelj ook dat hij zich aan het ontwikkelen is. “Ik zei laatst tegen mijn vader dat ik mezelf erop betrapte dankzij de Ajax-trainingen elke dag beter te worden. Zo ben ik rustiger aan de bal, ook in grote wedstrijden.”