Nemanja Gudelj
Nemanja Gudelj

Ajax is zo goed als rond met Nemanja Gudelj van AZ. De Servische international en aanvoerder van AZ staat op het punt een vijfjarig contract bij de Ajax te tekenen, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Ajax is naar verluidt bereid zes miljoen euro te betalen voor Gudelj. Daarmee lijkt de eerste aankoop voor het komende seizoen een feit. Voor een binnenlandse transfer een fors bedrag, maar aan de andere kant is dit een koopje voor een Servische international. Zeker in de wetenschap dat FC Porto vorige jaar zomer maar liefst tien miljoen euro wilde neertellen voor de middenvelder. Ajax nieuws Ajax1.nl

Door het snelle handelen van Marc Overmars vervult hij de wens van Frank de Boer en troeft hij tevens concurrent PSV af. Bij de de club uit Eindhoven stond Gudelj hoog op het verlanglijstje voor het geval dat Georginio Wijnaldum komende transferperiode vertrekt.

De middenvelder moet bij Ajax niet alleen de eerste aankoop gaan worden voor het nieuwe seizoen, hij moet ook voor de zo gewenste fysieke kracht en het gif in de ploeg gaan zorgen. De aanvoerder van AZ speelt met het mes tussen zijn tanden en gaat altijd voorop in de strijd. Daarnaast bezit de Serviër over scorend vermogen. Dit seizoen scoorde Gudelj negen competitietreffers voor de ploeg uit Alkmaar.

Nemanja Gudelj staat samen met Georginio Wijnaldum op op plaats één en twee in het Telesport Voetballer van het Jaar-klassement.