Ajax won zaterdagavond met 0-2 van Heracles Almelo. Beide doelpunten werden al vroeg in het duel gemaakt en waren bovendien van grote schoonheid. Zowel Anwar El Ghazi als Nemanja Gudelj schoten de bal van buiten het zestienmetergebied keihard in het doel. Gudelj: “Dat is één van mijn kwaliteiten. Net zoals dat een kwaliteit van El Ghazi is. Ik wachtte op de bal van Riechedly Bazoer, hij behield goed het overzicht en speelde de bal op mij in. Toen nam ik de bal aan en ik wist dat ik drie meter ruimte had. Daarna knalde ik de bal goed binnen,” blikt hij met Ajax TV terug op zijn doelpunt.

De Servische middenvelder zag bovendien dat zijn ploeg na de interlandperiode goed speelde. “Je ziet toch dat de spelers wel fris waren. Dat kwam er ook wel goed uit. We oogden fris aan de bal en waren fel in de duels. In de tweede helft waren we af en toe wat slordig. Maar op zich over het algemeen gezien, moet je zelfs in de tweede helft de score verder uitbreiden. Want we kregen toen toch nog een paar kansen. Dat is het enige minpunt van vandaag.”

Komende donderdag wacht in de Europa League Fenerbahçe. Gudelj ziet kansen voor Ajax, maar beseft ook dat het lastig kan worden. “Het kan daar inderdaad spoken. Maar we moeten gewoon, net zoals hier, ons stinkende best doen. De duels aangaan en hun op de zwakke punten zien te pakken.”