Nemanja Gudelj vertrok in januari 2017 bij Ajax naar de Chinese Super League , nadat hij door Peter Bosz zijn plekje in de basis was kwijtgeraakt. Een jaar later maakt hij een toptransfer in de Chinese competitie en gaat hij grof geld verdienen.

Guangzhou Evergrande

Gudelj werd een jaar geleden opgepikt door Tianjin TEDA en speelde zich in de kijker bij de kampioen van China, Guangzhou Evergrande, waar hij gaat samenwerken met trainer Fabio Cannavaro. In gesprek met De Telegraaf zegt Gudelj: “Het is een eer onder zo’n grote naam te kunnen werken. Hij is wereldkampioen en Gouden Bal-winnaar geweest. Hopelijk kan ik me daardoor verder ontwikkelen. Ik ben superblij en dankbaar dat ik deze stap heb mogen maken. Ik verheug me op een nieuwe ervaring, de Aziatische Champions League. En ik voel het vertrouwen van de technische staf en de rest van de club.”

De oud-middenvelder van AZ , NAC Breda en dus Ajax, gaat in Guangzhou naar verluidt 20.000 euro per dag verdienen, wat gelijk staat aan zo’n zeven miljoen euro per jaar.