Nemanja Gudelj botste twee jaar geleden met toenmalige Ajax-trainer Peter Bosz en vertrok vervolgens via de achterdeur uit Amsterdam. De middenvelder baalt van het negatieve beeld dat van hem ontstaan is.

Nadat Gudelj zijn basisplaats kwijtraakte, werd hij door Bosz uit de selectie gezet omdat hij weigerde op de bank plaats te nemen. Hiermee zette hij ook bij de fans veel kwaad bloed. “Vooropgesteld: Ajax is een prachtige club. Heel veel fanatieke supporters, altijd een vol stadion en de successen zijn bekend”, zegt Gudelj in ELF Voetbal. “Mijn mening is ook na mijn vertrek niet gewijzigd. Met Marc Overmars heb ik bijvoorbeeld nog steeds contact. Hij feliciteerde me direct via een appje toen ik naar Sporting vertrok.”

“Maar er liepen enkele mensen rond binnen de club met wie ik een conflict had”, vervolgt de Serviër.  “Het stoorde me dat trainer Peter Bosz me geen uitleg gaf waarom hij me plotseling passeerde. Dat uitgerekend na een sterke serie wedstrijden van mijn kant. Hij zei alleen: ‘Dat is het beste voor het team’. Daar kon ik weinig mee. Ik had liever gehoord wat ik kon doen om me terug te knokken in dat team. Ik ben iemand die nooit opgeeft en altijd doelen nastreeft.”

“Had me gezegd wat ik moest verbeteren. Erg jammer dat het zo is gelopen. Vooral ook omdat de supporters van Ajax slechts de uitleg van één kant hoorden en geloofden”, aldus Gudelj, die vervolgens een lucratief contract ondertekende bij Tianjin Teda in China. Via Guangzhou Evergrande streek hij afgelopen zomer neer in Portugal bij Sporting.

Aanpassingsproblemen bij Labyad: “Utrecht is geen Ajax”