Ajax won gisteravond met 2-0 van FC Groningen. Dat de Amsterdammers maar met twee doelpunten verschil won lag voornamelijk aan het feit dat de kansen voorin niet werden afgemaakt. Nemanja Gudelj zorgde voor het eerste doelpunt via een vrije trap. “We trainen er veel op. De bal lag aan mijn kant van het veld. Ik was nog aan het twijfelen of ik de bal over de muur zou schieten of er langs. Ik had het met trainer De Boer er de afgelopen weken nog over gehad dat als de bal zo dicht bij de zestien ligt de keeper vaak toch het risico neemt om de stap naar rechts te maken. De keeper is vaak toch bang dat de bal over de muur komt. Als ik de bal dan strak, met binnenkant voet, in de hoek schiet dan kan de keeper nooit meer terug. Het is mooi uitgekomen, maar er is ook op getraind.”

De koploper van de Eredivisie won uiteindelijk met 2-0 van FC Groningen, maar het duurde heel lang voordat het tweede doelpunt viel. Hierdoor hield Ajax FC Groningen lange tijd in de wedstrijd. “De sfeer was na de wedstrijd wel goed. We winnen uiteindelijk, maar we moeten het inderdaad eerder afmaken. In de tweede helft hadden we besloten om ze te laten opbouwen, hierdoor zouden zij de fouten gaan maken. In de omschakeling konden wij dan gevaarlijk worden. We hebben een paar goede kansen gehad en die moeten er gewoon in,” blikt doelpuntenmaker Gudelj voor de camera van FOX Sports terug op de wedstrijd.

Na zeven wedstrijden staat Gudelj al op drie keer doelpunten. “Ik had het doelpunt niet echt nodig. Ik ben een teamspeler. Wij zijn nu al elf wedstrijden ongeslagen en natuurlijk moet het spel beter, maar daar trainen we veel op. Als het zo door gaat en we blijven winnen dan voel ik me goed.”

Komende week wachten wedstrijden tegen respectievelijk Molde FK en PSV. Gudelj geeft aan dat dan de kansen eerder moeten worden afgemaakt. “Daardoor kunnen we de wedstrijd nog eerder beslissen. Dat was niet alleen vandaag, maar ook tegen Excelsior. Maar we moeten ons met name ook blijven richten en focussen op om achterin de nul te houden. Omdat als we voorin kansen krijgen we genoeg kwaliteiten hebben om doelpunten te maken. Het voetballende gedeelte gaat steeds beter, vind ik. Deze lijn moeten we blijven vasthouden,” besluit Gudelj. Ajax nieuws Ajax1.nl