© Proshots

Na een half seizoen op de bank, vertrok Nemanja Gudelj naar het Chinese Tianjin. Hij zou het niet meer op kunnen brengen om op de bank te zitten en werd daarom door Peter Bosz uit de selectie gezet. Volgens Gudelj is dat allemaal miscommunicatie. In De Telegraaf doet hij zijn verhaal.

“Ik neem het Bosz kwalijk dat dat zo naar buiten is gekomen. Dit heeft mijn verhouding met de fans verpest”, aldus de middenvelder. Hij erkent dat hij het zwaar had, maar dat hij niet meer op de bank zou willen zitten ontkent hij: “Om voor elkaar door het vuur te kunnen gaan, vind ik dat je altijd eerlijk naar elkaar toe moet zijn. Dat was ik, maar het werd tegen me gebruikt.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik er zou staan als de trainer me nodig had. Maar zolang ik met mijn reserverol worstelde, vond de trainer het beter als ik er niet bij zat en moest ik zelfs met Jong Ajax gaan trainen”, vervolgt Gudelj zijn verhaal. Hij rekent het zichzelf dan ook niet aan dat hij bij Ajax via de achterdeur is vertrokken: “Het lag meer aan Ajax dan aan mij dat ik richting de uitgang ging. Doordat een aantal onwaarheden over me in de media is geroepen, kreeg ik de fans tegen me en was het onmogelijk me terug te knokken. Daardoor was er maar één weg: de uitgang.”

Tot slot is hij ook niet te spreken over de situatie waarin zijn broertje Dragi Gudelj zit. Dragi kwam tegelijk met Nemanja naar Amsterdam. Hij ging al snel van de A1 naar de A2, waar hij vervolgens ook op de bank zat. Inmiddels mag hij niet meer in de jeugd spelen en zit hij af en toe op de bank bij Jong.  “Er wordt gesuggereerd dat hun komst naar Ajax bij mijn transfer is afgedwongen. Maar het initiatief kwam van Ajax zelf. Marc Overmars stelde dat vanwege hun kwaliteiten in het eerste gesprek direct voor. Het was ab-so-luut geen eis van mij. De manier waarop de club nu met hem omgaat, is absoluut niet Ajax-waardig. Hij is een makkelijke zondebok”, besluit Gudelj zijn verhaal.