Nemanja Gudelj is even terug in Nederland, want zijn eerste seizoen in China is inmiddels achter de rug. Vorig week bezocht hij NAC Breda – Ajax en deze week ging hij op bezoek bij AZ. Daar sprak hij kort met FOX Sports.

Niveau Heracles Almelo

“Het gaat goed met me. Het voetbal is ook goed. Je hebt 8 ploegen die echt goed zijn, dan heb je daaronder een middenmoot van 4 ploegen. Wij horen een beetje bij de middenmoot. Dit seizoen ging het niet zo goed en waren we een beetje aan het strijden voor degradatie. Maar van de laatste 6 wedstrijden wonnen we er 5, dus we waren wel snel veilig”, vertelt Gudelj over zijn ploeg Tianjin Teda. Waar we het niveau van zijn ploeg mee kunnen vergelijken? “Ik denk een beetje Heracles Almelo en PEC Zwolle.”

Tevreden

Het afgelopen seizoen kwam Gudelj lang niet altijd in actie. Hij speelde 19 wedstrijden en viel een aantal keer buiten de selectie. Dat heeft er mee te maken dat er maar een beperkt aantal buitenlanders mag spelen per wedstrijd in China. Desondanks heeft de middenvelder het naar zijn zin: “Ik heb nog een contract voor 2 jaar. Het seizoen is nu voorbij en dan beginnen de verhalen en transferperikelen, maar ik ben nu tevreden daar dus ik zie wel hoe het loopt. Ik ben in ieder geval van plan om daar te blijven.”

Terug naar Europa

Toch ziet hij zichzelf ook nog weleens terugkeren naar Europa: “Als je kijkt dat Paulinho een transfer maakt naar Barcelona, dan weet je dat de Chinese League in de gaten gehouden wordt. Dus wat dat betreft word je in China en in Europa in de gaten gehouden. Dus het is niet zo dat als je naar China gaat, je niet meer terug kan komen.”

Bekijk hier beelden van één van Gudelj’s wedstrijden