Nemanja Gudelj is tevreden over het resultaat na Ajax – FK Jablonec in de Amsterdam ArenA. De ploeg van Frank de Boer won met 1-0 van de Tsjechische club door een strafschop die werd benut door Arek Milik. De oud-speler van AZ liet weten dat 1-0 een goede ‘Europese uitslag’ is. “Het belangrijkste is dat je hier wint en geen tegengoals krijgt. Als je wint, moet je altijd tevreden zijn,” vertelt de Serviër na afloop van de wedstrijd in de Amsterdam ArenA aan Fox Sports.

Gudelj vond het lastig voetballen tegen Jablonec. “Zij zakken met tien man terug tot de zestien. Dan is het heel moeilijk om er af en toe doorheen te komen. Natuurlijk moet je dan veel van kant wisselen en die bal voor brengen. Die intentie was er in elk geval, maar het blijft toch lastig. Je moet het toch op kunnen brengen om die ballen voor te brengen en de tweede bal te winnen.”

De middenvelder vindt het jammer dat hij zijn niveau niet haalde. “Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de restverdediging goed blijft en dat zij niets creëren. Daarnaast moet je het geduld opbrengen totdat die kans voor ons een keer komt. Ik probeerde het spel snel te verleggen en de ruimte te zoeken. Dat lukte moeilijk en dat lag denk ik vooral aan mijn foute ballen,” besluit de middenvelder. Ajax nieuws Ajax1.nl Gudelj