Nemanja Gudelj is bijna halverwege zijn eerste seizoen als Ajacied. In de rubriek ‘Mijn Wereld’, op de website van Ajax, blikt de middenvelder terug op het eerste half jaar en geeft hij een inkijkje in zijn leven. “Ik loop hier pas een half jaartje rond, maar ik voel me al hartstikke thuis. Het is een warme club. Mensen zeggen vaak dat Ajax een arrogante club is. Ik vind dat wel wat hebben eigenlijk. Voor deze club speel je met liefde.’’

“Ik woon in Amsterdam Zuid”, vervolgt de Servische middenvelder. “Het is een geweldige stad! De openheid van de mensen spreekt me heel erg aan. Het gebeurt niet vaak, maar ik vind het heel leuk om op een vrije dag met mijn ouders de stad in te gaan. Dan pakken we een terrasje en gaan we lekker shoppen.’’

Gudelj bereidt zich meestal goed voor op wedstrijden. De Serviër weet wanneer hij zijn rust moet pakken en wat er mentaal van hem wordt gevraagd. “Professioneel voetbal vraagt fysiek veel van je, maar mentaal nog wel meer. Voor elke wedstrijd heb ik exact dezelfde voorbereiding. Twee dagen voor de wedstrijd begin ik al met een middagdutje. ’s Avonds kijk ik films en luister ik samen met mijn broertje naar muziek. Vaak top 40 hits, of Servische muziek.’’

Tot slot komt zijn familie ter sprake. Naast Nemanja speelt ook broertje Dragi in het shirt van Ajax. Vader Nebosja was voorheen ook nog heel actief in de voetbalwereld. De familie Gudelj is dus een echte sportfamilie. “Ik ben een familieman. Met mijn vader, moeder, zusje en broertje heb ik een hele hechte band. We komen veel bij elkaar over de vloer. Zeker rondom wedstrijden. Mijn vader Nebosja zit ook in de voetballerij. Hij is trainer geweest en was voor die tijd ook professioneel voetballer. Mijn broertje Dragi speelt in Ajax A1. Mijn zusje Vanja tennist op hoog niveau. We zijn een echte sportfamilie. Voor mijn ouders heb ik zielsveel respect.’’