Eidur Gudjohnsen flirt tegenover De Telegraaf openlijk met Ajax. De IJslander, die ook speelde voor FC Barcelona, Chelsea en Tottenham Hotspur, werd meerdere keren in verband met Ajax gebracht in de afgelopen tijd. De 32-jarige aanvaller zegt dat hij altijd zuinig op zijn lichaam is geweest. Ook ziet hij het als een voordeel dat hij bij Barcelona in hetzelfde systeem gespeeld heeft en dat hij vloeiend Nederlands spreekt.

“Ik kon grote contracten tekenen in Amerika en Dubai, maar mijn voorkeur gaat uit naar Ajax. Het gaat me niet om het geld. De sportieve uitdaging staat voorop, omdat ik mijn carrière een nieuwe impuls wil geven.” aldus Gudjohnsen, die in het verleden ook uitkwam voor PSV. Ook Frank de Boer was positief over een mogelijke komst.

Volgens de IJslander zal hij ook niet heel veel moeten kosten. “Omdat mijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, mag ik nu al gratis weg bij Stoke City. En ik denk zelfs dat Ajax het voor elkaar moet krijgen dat Stoke een gedeelte van mijn salaris betaalt. Daarnaast ben ik bereid met veel minder genoegen te nemen.” Ook PSV had interesse in haar ex-speler, maar hij zou te duur voor ze zijn. Ook Aron Winter kon hem onder contract krijgen bij FC Toronto, maar dat zag de hoofdrolspeler zelf niet zitten.

Bron: Telegraaf