Op Ajax-trainingscomplex De Toekomst woedt er momenteel een strijd die het beste samen te vatten is in het woord guerrillastrijd. Omdat woensdag of mogelijk pas later duidelijkheid komt over de toekomst van de club, weet niemand bij de jeugdopleiding op dit moment waar hij aan toe is.

Dat meldt Voetbal International. Volgens het weekblad vertrouwt niemand elkaar meer, omdat de één aan de kant van Johan Cruijff en consorten staat en de ander aan die van de huidige leiding in Amsterdam.

Spreekt de ledenraad woensdag zijn wantrouwen uit in de raad van commissarissen, dan zal voorzitter Uri Coronel vertrekken en is de weg open voor de groep van Johan Cruijff om de club te reorganiseren.

Vooral de jeugdopleiding moet volgens Cruijff op de schop. Dat houdt onder meer in dat hoofd jeugdopleidingen Jan Olde Riekerink een andere functie moet krijgen. Bij het eerste elftal zou er geen plek meer zijn voor Danny Blind, die door algemeen directeur Rik van den Boog een functie als hoofdtrainer of technisch directeur in de toekomst is beloofd.

Tekst: AD