De zaakwaarnemer van El Hamdaoui, Sigi Lens, sprak gisteren in De Telegraaf zijn onvrede uit over het terugzetten van El Hamdaoui naar de beloften. Hij vond dat de sleutel niet bij Mounir El Hamdaoui lag, maar bij de Boer. ”Mounir heeft die sanctie niet opgelegd, ik heb die sanctie niet opgelegd, het is De Boer die dat heeft gedaan.”

El Hamdaoui ontbrak afgelopen zondag tegen AZ wegens ‘ontoelaatbaar gedrag’ in de rust van het bekerduel met RKC Waalwijk en zal ook komende donderdag er niet bij zijn. Tijdens de persconferentie voor het duel met Spartak Moskou reageerde De Boer op deze kritiek.  ”Ik had liever geen reactie van het kamp-El Hamdaoui gehad, want ik focus me op de wedstrijd tegen Spartak. Daarna volgt een nieuw gesprek met El Hamdaoui.”

De Boer heeft vertrouwen dat Ajax ook zonder El Hamdaoui kan. ”We hebben zondag bewezen dat we ook zonder Mounir kunnen, hopelijk kunnen we dat tegen Spartak herhalen. We hebben gekozen voor rust en na de wedstrijd tegen Spartak zullen we verder zien.”

Foto: afdb ~ Oscar