© Proshots

Ajax kwam er maar niet doorheen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Erik ten Hag liep zich stuk op de stugge defensie van de Hagenezen en liep zodoende averij op in de strijd om de landstitel: 0-0. Ten Hag was echter van mening dat het heel anders had moeten lopen, aangezien Ajax recht had op een strafschop. Dit liet de trainer weten bij Fox Sports.

“Dat is een honderd procent penalty”, doelde de trainer van de Amsterdammers op het moment dat Nicolás Tagliafico werd vastgehouden in het strafschopgebied van ADO Den Haag. “Ik heb om een fles wijn met Fons Groenendijk gewed. Die zal ik zo wel krijgen dan”, klonk de trainer teleurgesteld voor de camera’s. Het had Ajax over het dode punt heen kunnen helpen, maar daar kreeg de ploeg veel meer mogelijkheden voor. Echter stonden doelman Robert Zwinkels en de paal een aantal keer geluk in de weg voor de Amsterdammers.

Op de vraag of het kampioenschap nu definitief is weggegeven, is Ten Hag duidelijk. ,,We geven vandaag niet het kampioenschap weg, dat zeker niet. Dat wordt pas verdeeld in april, mei. Dus dat zal nu niet anders zijn.” Feit is wel dat Ajax een uitgelezen kans om mogelijkerwijs in te lopen op PSV heeft verspeeld en zich verder puntverlies niet meer kan veroorloven.