© Proshots

Erik ten Hag is van mening dat de kritiek op het veldspel van Ajax, dat weer aanzwelt na de nederlaag in het GelreDome tegen Vitesse, overdreven is. Tijdens de persconferentie kreeg de coach van de Amsterdammers vragen over de huidige vorm van Justin Kluivert, David Neres en Hakim Ziyech.

“Zwolle tikken we helemaal van de mat af. Dat is pas twee weken geleden”, reageerde Ten Hag op de kritiek van de journalist van de Volkskrant, Willem Vissers. “Jij vond het vorige week niet best, maar dat vond ik niet waar.” De trainer noemt de wedstrijden voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op als wedstrijden waar het qua spel het ook nog redelijk voor de wind ging. “Tegen Roda was ik niet ontevreden, tegen Twente ook niet en tegen Feyenoord ook niet. De kritiek vind ik dan ook zo opportunistisch.”

Wat wel een feit is, is dat Ajax door de nederlaag zelfs naar beneden zal moeten kijken. AZ staat slechts twee punten achter op de formatie van Ten Hag, die alles bijeen zal moeten rapen en er voor zal moeten zorgen dat in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen volgende week zondag wel de drie punten behaald worden.