Waar iedereen hoopt dat het gedroomde koppel Tadic-Ziyech dit jaar in stand bljft, denkt Johan Derksen dat de Marokkaanse middenvelder helemaal niet blij is met zijn nieuwe ploeggenoot.

“De onvrede straalt van zijn gezicht af. De lichaamstaal zegt alles”, zegt ‘de Snor’ aan tafel bij Veronica Inside. “Hij is nu echt voor zichzelf bezig. Die strafschop van Tadic, ik heb erop gelet. Hij ging hem niet feliciteren. Het zit niet lekker in die groep, het zit gewoon niet lekker.”

Ook het feit dat Ajax het rugnummer 10 van Ziyech aan de Serviër heeft gegeven helpt volgens Derksen niet mee. “Ajax heeft die beslissing genomen omdat ze dachten dat Ziyech weg was. Ze weten wel hoe eigenwijs hij is en hoe gevoelig het ligt. Ik vind het ook ziekelijk dat een speler die komt in de contractonderhandeling zijn nummer mee gaat nemen. Het wordt steeds gekker.”

“Het probleem is ook nog dat Tadic voor een Engels salaris van vier of vijf miljoen loopt te voetballen en Ziyech voor de helft. Dat zal hem ook niet lekker zitten”, aldus Derksen. “Ik kan me niet voorstellen dat Ziyech nog enige sympathie voor Tadic heeft. Het ligt zó gevoelig. Of dat van invloed gaat zijn? In ieder elftal heb je een paar mensen die elkaar niet kunnen luchten of zien.”

“De vijand inspireert je meer dan je vriend. In de voetballerij wordt er altijd romantisch gepraat over een vriendenteam en dat ze alles voor elkaar over hebben. Als ik een bloedhekel aan jou heb, wil ik beter zijn dan jij”, zo besluit Derksen.

‘Ajax moet contract Ziyech opwaarderen naar Tadic-hoogte’