Sontje Hansen heeft een sportonderscheiding gekregen van de gemeente Hoorn. Dit is een oorkonde die wordt uitgereikt aan sporters die een unieke prestatie hebben geleverd.

In mei won Sontje Hansen met Nederland O17 het EK. De aanvaller opende in de finale de score tegen Italië. De Italianen werden met 4-2 verslagen. In de selectie zaten overigens nog zeven (!) andere Ajacieden, waaronder aanvoerder Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Naci Ünüvar.

“Dit is heel leuk. Leuk dat de burgemeester mij kent. Eigenlijk besef ik het niet. Ik besef niet dat ik de beste ben van Europa en dat we het hebben gewonnen. Maar soms kijk ik bij mijn galerij naar de foto’s en dan bedenk ik me van: ‘wow, het is eigenlijk wel echt iets moois’. En iets goeds natuurlijk”, reageert Sontje Hansen op de onderscheiding voor de camera van NH Nieuws.

Moeilijke tijd

Moeder Sonaida is trots op haar zoon. Als alleenstaande moeder had ze het erg zwaar. “Het was soms moeilijk. Het was zwaar voor mij. Ik moest werken, maar na mijn werk wilde ik altijd iets er bij doen. Om nog meer geld te verdienen, bijvoorbeeld om de contributie te betalen en om de spullen te kopen.” Sontje is nu ambassadeur van de Stichting Leergeld. De stichting helpt kinderen uit een gezin met weinig inkomen. Iets waar hij naast deze (sport)onderscheiding trots op mag zijn!

Ajax al zeker van finale na dag 1 van de Next Gen Series