Nederland O17 ontsnapte afgelopen weekend aan uitschakeling op het WK O17 in Brazilië. Het team van Peter van der Veen won met 4-0 van USA O17 en plaatste zich (als één van de beste nummers drie, red.) voor de achtste finale waarin het moest opnemen tegen Nigeria O17.

Nederland begon met zeven Ajacieden in de basis. Onder hen was ook Sontje Hansen, die een fantastische wedstrijd speelde tegen USA. En opnieuw werd Hansen de grote man. Met een hattrick schoot hij Nederland voorbij Nigeria O17.

Al na twee minuten spelen kreeg Hansen de bal van Braaf. Vervolgens speelde hij zich knap vrij en schoot hij koeltjes raak. Binnen mum van tijd stond Nigeria alweer op 1-1 na een knap schot van Olusegun. Hansen schoot drie minuten later met een keiharde volley Oranje weer op voorsprong. De aanvaller van Ajax besliste het duel tien minuten voor tijd met een rake strafschop, die was toegekend door de VAR. En daarmee voltooide hij dus ook zijn hattrick. De Ajacied staat dit WK O17 na vier wedstrijden op vijf goals en één assist. In de kwartfinale is Argentinië of Paraguay de volgende tegenstander.