© Proshots

Ajax is er niet in geslaagd een plek in de Europa League groepsfase veilig te stellen. Na de 0-1 in Amsterdam verliest de ploeg van Marcel Keizer ook in Noorwegen. 3-2.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kreeg dan ook in de eerste minuut al meteen een kans, Schöne steekt Kluivert weg die vervolgens de bal voorzet, deze bereikt echter net niet de juiste speler. In de 6e minuut krijgt Matthijs De Ligt een enorme kans, de 18-jarige centrale verdediger krijgt uit de kluts de bal voor zijn voeten maar kan hier net niet genoeg kracht achter zetten om hem in het net te werken. Na een kwartier krijgt Rosenborg steeds meer grip op de wedstrijd, ze zetten Ajax volledig vast op het middenveld. Dit resulteert uiteindelijk in de 1-0 van de ploeg uit Noorwegen. Donny Van De Beek verspeelt op een cruciale plek de bal waarna er van de rechterkant een voorzet volgt, waar Dijks spoorloos verdwenen was. Bendtner kan de bal frank en vrij in het net werken nadat Veltman onder de bal door springt. Ajax komt er tot aan de rust niet meer aan te pas.

In de tweede helft komt Huntelaar erin voor Donny Van De Beek, er lijkt een ander Ajax uit de kleedkamer te komen begin tweede bedrijf. De ploeg van Marcel Keizer heeft het betere van het spel en laat zien vol voor de overwinning te gaan. In de 60e minuut komt Ajax op gelijke hoogte. Joël Veltman geeft de bal wat nonchalant voor, de bal komt voor de voeten van Amin Younes die hem in het doel werkt. Niet veel later is het Lasse Schöne die voor de 1-2 tekent. In de 78e minuut komt Marcel Keizer wederom met een bizarre wissel. Kasper Dolberg die goed in de wedstrijd leek te zitten wordt gewisseld voor Zeefuik. Rosenborg komt hierna beter in de wedstrijd en neemt de controle over van Ajax. Wederom is het Samuel die weet te scoren voor de Noren net zoals in Amsterdam, 2-2.

Dit betekende dat Ajax er minimaal nog één moest maken. De druk van Rosenborg ging door, uiteindelijk maakt Samuel er nog 3-2 van en is Ajax definitief uitgeschakeld in Europa.