Ajax deed zaterdagavond tegen Excelsior wat het moest doen: zo eenvoudig mogelijk winnen van Excelsior. In de Johan Cruijff Arena werd het 6-2.

Al vrij snel kwam Ajax aan de leiding dankzij Klaas Jan Huntelaar, die weer in de basis mocht beginnen. Ajax oogde weinig overtuigend, waardoor het best een tijdje duurde voordat de tweede goal viel. Tussendoor had Ajax al een domper te verwerken gekregen, toen Frenkie de Jong na een krap halfuur naar de kant moest met een blessure. Jurgen Ekkelenkamp verving hem. Maar ook zonder De Jong wist Ajax zich te herpakken en wist het de 2-0 en 3-0 nog voor rust te maken. Ook Excelsior vond echter het net voor rust.

Met een 3-1 stand werden dus de kleedkamers opgezocht. Na 60 minuten waren er even zorgen toen Matthijs de Ligt na een duel op de grond bleef liggen, met pijn aan de voet en enkel. Hij kon echter verder en bovendien leverde het uiteindelijk zelfs een penalty op, na optreden van de VAR. Die werd keurig binnen geschoten door Dusan Tadic. Enkele minuten later was het Huntelaar die zijn derde maakte en dus met de wedstrijdbal naar huis mocht.

Na de 5-1 leek Ajax het wel even te geloven: de buit was immers binnen. Maar de gretige invaller Kasper Dolberg wilde zich duidelijk bewijzen. Op knappe wijze wist hij de 6-1 te maken. Daarna geloofde Ajax het allemaal wel en liet het Excelsior zelfs nog een goal maken. De 6-2 was het slotakkoord.

Frenkie de Jong vroegtijdig naar de kant