Ajax en sc Heerenveen hebben maandagavond geen akkoord bereikt over de transfer van Bas Dost. Dat is althans de lezing van Robert Veenstra, voorzitter van de Friese club.

Zaakwaarnemer Rob Jansen maakt in De Telegraaf bekend dat beide clubs maandagavond laat tot overeenstemming zijn gekomen. (Klik hier voor dit artikel.) Omdat het papierwerk niet tijdig in orde kon worden gebracht ketste de overgang van Dost echter alsnog af. Heerenveen-voorzitter Veenstra weerspreekt dat verhaal. Volgens hem is er van een akkoord helemaal geen sprake. “Wij weten dondersgoed wat wij gedaan hebben. Wij zijn geen jokkebrokken”, vertelt de preses in de Leeuwarder Courant.

Woensdagochtend meldde Dost zich gewoon volgens afspraak op het Abe Lenstra Stadion. “We hebben een heel goed gesprek gehad. Bas zijn kop staat weer goed. Hij is teleurgesteld, Ajax vindt hij een mooie club, maar sc Heerenveen is dat volgens hem ook. ‘Streep eronder’, heeft Bas gezegd”, zegt Veenstra.

De 21-jarige spits probeerde maandag middels een arbitragezaak zijn transfer naar Ajax af te dwingen. Dat schoot bij diverse Heerenveen-supporters in het verkeerde keelgat. Veenstra weet niet hoe de aanhang nu op Dost zullen reageren. “Het hangt van veel dingen af. Speelt Bas of is hij reserve en gaat hij vooraf naar Nieuw Noord (fanatieke aanhang Heerenveen, red.) om te zwaaien? Het antwoord is nu aan Bas.”

Tekst: Voetbalprimeur