De directie van SC Heerenveen heeft krachtig ontkend dat er vlak voor het verstrijken van de transfertermijn (maandagnacht om 00.00 uur) alsnog een akkoord was bereikt over de transfer van aanvaller Bas Dost naar Ajax.

Diverse media maakten daar melding van. ”Niets is minder waar”, aldus het Friese bestuur woensdagmiddag. De clubleiding is verbolgen over de berichtgeving. De Friese directie heeft haar verontwaardiging in een brief kenbaar gemaakt aan Ajax en spelersmakelaar Rob Jansen (Sport Promotion).

 De Telegraaf voerde woensdagochtend Jansen op, die als FIFA-agent bij de mislukte transfer betrokken was. De Hagenaar sprak in de krant over een ”mondeling akkoord”. SC Heerenveen benadrukte dat er zowel tussen beide clubs als tussen de Friese club en Dost geen overeenstemming ”bestond en bestaat” over een tussentijdse transfer.

Verwijten
Dost is over de ergste teleurstelling heen. Dat liet de aanvaller woensdag weten na de training van SC Heerenveen in Tjalleberd. ”Ik kan hier wel met een sip gezicht rondlopen, maar we moeten verder nu”, aldus Dost.

 De 21-jarige speler meldde zich in de ochtend in het stadion voor een gesprek met voorzitter Robert Veenstra en trainer Ron Jans. Twee dagen eerder, tijdens de spoedarbitragezaak, hadden Heerenveen en Dost elkaar nog verwijten gemaakt. Dat moest nu worden uitgepraat.

 ”We zijn allemaal heel eerlijk geweest. En dan zeg je niet de leukste dingen tegen elkaar”, aldus Dost aan de rand van het trainingsveld in Tjalleberd. ”Ik houd er een goed gevoel aan over, ik ben nu alles kwijt. En de trainer ook.”

Goed gevoel
Dost vertelde woensdag verder dat de kans op een basisplaats bij Ajax groot was. ”Ik heb een gesprek gehad met de trainer. Daar had ik een goed gevoel bij. Ik dacht: dit is het wel. Ik zou naar Ajax kunnen en de kans op spelen bleek ook nog eens heel groot.”

 “Het is nog altijd geen schande om voor Heerenveen te voetballen, maar een overstap naar Ajax was een fantastische kans geweest.”

 Bron: NuSport