Heerenveen vraagt zeven miljoen voor Bas Dost, dat is gezegd bij de arbitragezaak in Zeist. De club geeft aan dat Dost vorig jaar bewust niet koos voor Ajax en ze te weinig tijd hebben om een vervanger te halen. Ook werd bekend dat Dost geen toestemming van Heerenveen had om met Ajax te praten. De club zegt dat er geen vertrouwensbreuk is met de speler, wel dat Dost daarop aanstuurt. Trainer Ron Jans zou gezegd hebben: “Ik weet niet wat ik met je aanmoet.” Jans ontkent dat. De advocaten van Dost hebben aangegeven dat er wel degelijk een vertrouwensbreuk is tussen Dost en Jans, Dost zou zich doodongelukkig voelen bij de Friese club. Volgens ‘kamp’ Dost gaf Heerenveen 18 januari al aan dat hij weg mag, dat lijkt de belangrijkste inzet. Bij een eventueel vertrek naar Ajax kan Bas Dost meer dan het dubbele aan salaris gaan verdienen. Dit doudt erop dat het ook een financiële verbetering zal zijn. Heerenveen is daarintegen zeer teleurgesteld in het feit dat ze op deze manier wel kunnen stoppen met contracten voor een bepaalde tijd, als een speler op zo’n manier onder zijn contract vandaan kan komen kan je net zo goed stoppen met contracten afsluiten voor een langere tijd, aldus Heerenveen.

 

Update 14:36 uur: Ajax zal niet met een nieuw bod komen, volgens Dost. Ajax bood vanochtend nog op de aanvaller, toen meer dan de eerder geboden 3.1 miljoen, maar minder dan de gevraagde zeven miljoen.

Update 14:48 uur: Heerenveen heeft aan Ajax te kennen gegeven niet minder dan zes miljoen euro te willen ontvangen voor Dost.

Update 15:19 uur: De zitting is voorbij. De uitslag volgt zo snel mogelijk per e-mail. De uitspraak zal wel vandaag nog plaatsvinden.

Update: 15:31 uur: Heerenveen heeft een lijst met opvolgers voor Bas Dost. Ajax wacht rustig af..

Een woordvoerder van de KNVB geeft aan dat ze hoopt om voor de avond schriftelijk het oordeel te kunnen publiceren. De commissie beraadt zich na de zitting op de uitspraak.

Later meer.