John Heitinga is zeer content met de 6-0-zege van Ajax O19 in de UEFA Youth League. De wedstrijd was ook voor zijn eigen ontwikkeling als trainer erg goed, zo laat hij weten aan Ajax TV. “We houden de nul. Als collectief hebben we goed gespeeld. We waren gretig en hadden plezier. We zijn goed van start gegaan. In het begin hadden we wat moeite met de middenvelders van AEK. Dat was een mooi leermoment. Want we begonnen met de punt naar achteren en hebben dat toen omgezet naar voren. Dat is ook heel interessant voor mijzelf als trainer. Het was ook voor mij ook heel leerzaam om zo uitgedaagd te worden. Als je 6-0 wint in de eerste Youth League-wedstrijd, dan zet je wel wat neer.”

“Een echte liefhebber”

Heitinga liet Naci Ünüvar debuteren in O19 en de Youth League. De middenvelder wist zijn debuut direct op te luisteren met een doelpunt en was voor twee minuten de jongste doelpuntenmaker van de ‘mini-Champions League’. “Het was een heel mooi moment voor Naci. Records zijn er om te verbreken, maar deze werd wel heel snel verbroken. Naci is een hele interessante speler, een echte liefhebber. Waar hij ook speelt hij heeft en straalt plezier uit. Hij laat zich zien op de trainingen en daagt zichzelf telkens maximaal uit. Dat heb ik nu ook mogen ervaren de afgelopen week. Hij is echt bezig met een missie. Uiteindelijk is leeftijd maar een getalletje. Onze groep is ongelofelijk groot en talentvol, dus de jongens moeten er zelf voor zorgen dat ze bij de beste 18 hoort en dan wordt je geselecteerd. Daar horen ook teleurstellingen bij.”

Trots

Ook Ché Nunnely is blij met de overwinning. De aanvaller speelt normaal gesproken in Jong Ajax, maar wil met zijn ervaring de jonge jongens graag helpen in de Youth League. “We hebben een goede prestatie neergezet, dus ik ben trots op het team. Als je uiteindelijk met 6-0 wint mag je niet echt ontevreden zijn. Ik verwacht van mezelf dat ik iets extra’s breng. Ik ben ervaren en kan de jonge jongens stimuleren met mijn ervaring.”

Ünüvar mag zich voor twee minuten jongste doelpuntenmaker UYL noemen