John Heitinga is blij om weer terug te zijn bij Ajax ondanks weinig speelminuten in het elftal van Frank de Boer. Voor Heitinga was het hoogtepunt van zijn terugkomst het oefenduel tegen Wolfsburg. Dat vertelt de verdediger tegenover 1900 Magazine.

Het onthaal in de Amsterdam ArenA vond de ex-speler van Hertha BSC geweldig. “Tijdens de seizoensopening tegen VfL Wolfsburg heb ik echt kippenvel op mijn armen gehad. Dat was ongelooflijk mooi. Ik heb het al vaker gezegd, maar terugkeren bij Ajax is voor mij net zoiets als thuiskomen. Ik heb veel aan Ajax te danken. Ik was zeven jaar toen ik bij deze club binnenkwam. Ajax is voor mij de mooiste club die er is. Simpel. Dat zal ook altijd zo blijven. De band die ik al van kleins af aan had, is voor eeuwig. Ik vind het ook oprecht leuk dat ik nu terugkeer.”

Heitinga vindt het niet erg om steeds plaats te nemen op de bank. “In die hele discussie ga ik me niet mengen. Ik heb veel respect voor Frank de Boer. Hij is hier vier keer op rij kampioen geworden, heeft een geweldige staf om zich heen en ik ken hem natuurlijk nog van mijn tijd bij het Nederlands elftal, waar hij assistent-trainer was. Ik denk dat hij een duidelijk idee heeft om het elftal beter te maken. Het liefst heb je dat dat er direct uitkomt, soms heeft dat wat langer de tijd nodig. Maar ik heb alle vertrouwen in hem en de staf,” besloot de ervaren verdediger. Ajax nieuws Ajax1.nl